fbpx

Ex-deputat PSRM, eliberat din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat

Decretul privind eliberarea lui Petru Corduneanu din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit documentului, în temeiul art. 88 lit. j) din Constituția Republicii Moldova și al art. 8 alin. (2) din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu se eliberează, la data de 21 decembrie 2020, din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, conform cererii depuse.

Petru Corduneanu a fost numit în funcția de director SPPS în iunie 2019. În 2015 a deținut funcția de consilier municipal pe lista Partidului Socialiștilor.

În luna iulie 2017, Petru Corduneanu a devenit deputat, după decesul parlamentarei socialiste Irina Mîzdrenco, fiind următorul pe lista socialiștilor. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a candidat pentru un nou mandat pe Circumscripția nr. 38 Hâncești.

Totodată, în perioada guvernării comuniste, 2001 – 2009, a ocupat diferite funcții în cadrul Ministerului de Interne, iar în timpul revoltei din aprilie 2009 deținea funcția de șef al Direcției Generale Poliție Ordine Publică.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button