fbpx

Evită-le cu orice preț! Semne care „îți șoptesc” că unele persoane sunt toxice

Din păcate, uneori întâlnim oameni care ne consumă energie, însă nu ne oferă alta în schimb. Acest lucru ne poate provoca dezechilibru și senzații de astenie sau chiar depresie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a evita asemenea situații trebuie să știm cum să identificăm persoanele toxice din viața noastră. De regulă, acestea au mai multe obiceiuri care le dau de gol.

Vor manipula

O persoană toxică este gata să pășească peste altele pentru a-și atinge scopurile. Mai mult, acestea vor folosi sensibilitatea și credibilitatea altora, vor încerca să „le scoată ochii” cu ajutorul pe care l-au oferit în trecut sau chiar vor aduce anumite acuzații pentru a ieși învingătoare.

Nu își vor recunoaște greșelile

Chiar dacă au călcat strâmb, persoanele toxice nu își vor recunoaște greșelile. Acestea vor căuta vinovați, vor da vina pe circumstanțe și vor încerca să găsească zeci de scuze. Acest aspect, însă, trebuie analizat atent, deoarece unii încearcă astfel să vadă situația din diferite unghiuri, pe când alții se eschivează de răspundere.

Vor judeca și se vor bucura când alții suferă

Nu este vorba despre glume sarcastice atunci când cineva greșește. Persoanele toxice vor judeca persoanele care se află în situații dificile, le vor acuza de situația în care au ajuns și vor încerca să îi convingă pe alții că au dreptate și nu există loc de compasiune.

Vor dramatiza

Oamenii toxici te vor pune mereu în situația să alegi dintre ei și altcineva, chiar dacă situațiile pot părea bizare și lipsite de logică. Aceștia vor încerca să „le creeze” angajamente celor din jur, iar apoi să afirme că oamenilor nu le pasă de lucrurile pe care și le doresc sau de necesitățile pe care la au, chiar dacă amânarea acestor chestiuni nu durează decât o oră sau două.

Se plâng mereu

De cele mai multe ori acestea persoane sunt nemulțumite de ceva. Poate să nu le placă modul în care e aranjată pâinea la magazin, cum le-a răspuns colegul de serviciu la telefon, cum s-a îmbrăcat un prieten sau cât costă un serviciu. Oamenii toxici vor căuta întotdeauna motive să se plângă din anumite motive, să critice  sau să facă scandal.

 

Articole asemănătoare

Back to top button