fbpx

Eurodeputat: Comisia pentru bugete din Parlamentul European a avizat asistenţa de 145 de milioane de euro pentru R. Moldova

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a avizat asistența de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova, anunță Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit eurodeputatului, Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat aseară, cu 35 voturi pentru, 0 abțineri și 1 vot împotrivă propunerea mea de aviz privind asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

„Ca raportor privind acest aviz, am solicitat colegilor din Comisia pentru bugete să avizăm decizia de asistență în forma propusă de Comisia Europeană și să nu depunem niciun amendament. În același timp, am cerut Comisiei pentru comerț internațional – comisie decidentă pe acest proiect legislativ – să procedeze la fel și să voteze propunerea Comisiei Europene fără amendamente.”, a subliniat Mureşan.

După avizul Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, urmează votul în Comisia pentru comerț internațional asupra asistenței, programat pentru 27 aprilie.

„Votul final, în plenul Parlamentului European, va avea loc, cel mai probabil, în luna mai”, menționează Siegfried Mureşan.

Articole asemănătoare

Back to top button