fbpx

Ești activ/ă și vrei să faci o schimbare în țara ta? Participă la un concurs de eseuri și câștigă premii!

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media din cadrul Parlamentului anunță concurs de eseuri pentru tineri, cu tema: „Sunt tânăr, activ și îmi pasă. Vreau să fac ceva pentru patria mea!”. Câștigătorii vor primi diplome și premii chiar de Ziua Independenței Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Concursul, consacrat Zilei Internaționale a Tineretului, are scopul de a motiva tinerii din Moldova să se implice nemijlocit în asigurarea unui viitor prosper acasă, sugerând idei si proiecte, necesare spre dezvoltare si implementare, așa cum le văd ei.

Condițiile concursului:

  • Pot participa tinerii cu vârsta de pâna la 35 de ani;
  • Textul eseului va cuprinde maxim două pagini A4;
  • Textul va fi redactat în limba română (cu diacritice), Times New Roman, 12, spațiere – 1,5;
  • Eseul trebuie să aibă o pagină de titlu, care să conțină: numele și prenumele, numărul de telefon și adresa de e-mail.

Materialele vor fi expediate la adresa de e-mail: cemconcurs@gmail.com. Pentru a afla mai multe detalii, puteți apela la numerele: 060897208 sau 079330001.

Lucrările vor fi evaluate de către o comisie specială formată din specialiști de profil, unde vor fi apreciate ideile originale, creativitatea, spiritul analitic și argumentarea ideilor, eseurile fiind plasate și pe pagina concursului.

Criterii de evaluare:

  • Respectarea condițiilor de tehnoredactare, aspect general;
  • Formularea coerentă și logică a ideilor;
  • Originalitatea, creativitatea și încadrarea în temă (idei originale, soluţii/recomandări).

Premii:

Locul I: Diplomă de participare de gradul I şi premiu;

Locul II: Diplomă de participare de gradul II şi premiu;

Locul III: Diplomă de participare de gradul III şi premiu.

Termenul limită pentru trimiterea eseului este 21 august curent, iar evaluarea lucrărilor se va efectua în perioada 22 – 25 august. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 26 august, participanții fiind premiați pe 27 august (de ziua Independenței Republicii Moldova), iar pentru acest scop – învingătorii vor fi invitați la Parlament.

Articole asemănătoare

Back to top button