fbpx

Eroii Săptămânii. Ei nu au dus cont de frig și troiene. Eroi sunteți voi – cei care ați salvat vieți din mormane de omăt!

Codul galben de ninsori, emis de meteorologi zilele trecute, a cauzat numeroase probleme și a stârnit mulți nervi, mai ales printre șoferi și pasageri. Cu toate acestea, troienele i-au făcut pe oameni să fie mai buni și mai săritori la nevoie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mulți moldoveni cu inimă mare s-au mobilizat și au ajutat pe cei care aveau mare nevoie să depășească unele situații dificile pe drumuri și nu numai.

Printre cei care au decis să facă o faptă bună când era zăpada mai mare, sunt cei cinci automobiliști din Bălți, posesori de mașini de teren și SUV-uri, reuniți în Clubul „Drive 4×4”. Pentru că își doreau să facă un gest frumos pentru șoferi, în perioada intemperiei, bărbații au venit în ajutor la nouă conducători auto din regiune.

Aceștia au publicat contactele lor, anunțând oamenii că le pot veni în ajutor în caz de necesitate. Mai mult decât atât, persoanelor care s-au adresat nu li s-a perceput nici un bănuț.

„Această idee ne-a venit spontan, pentru că pur și simplu doream să facem un gest frumos, văzând cât este de greu de mers pe drumuri în asemenea condiții meteo. A fost pe alocuri greu tot procesul de salvare, dar am reușit până la urmă să ajutăm șoferii și ne bucurăm. Am decis că, dacă dorim într-adevăr să facem un gest din inimă, atunci nu ar fi corect să cerem pentru asta bani”, a mărturisit Oleg Melnicenko pentru ZUGO.

Foto: tvn.md

Cei care nu au rămas indiferenți de situațiile neplăcute cauzate de ninsoare, ci au lucrat în regim sporit, demonstrând înalte valori în profesia pe care o au, sunt și angajații Poliției Republicii Moldova, dar și salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU).

Circa 800 de angajați ai poliției din țara noastră au activat în toate raioanele țării, reușind să ajungă la 266 de persoane nevoiașe. Oamenii legii au ajutat la deszăpezirea curților, deblocarea mașinilor din troiene sau despicarea lemnelor pentru bătrânii rămași singuri.

Colaj: ZUGO/Foto: Gheorghe Cavcaliuc via Facebook

De asemenea, cei care și-au îndeplinit cu desăvârșire profesia, sunt salvatorii și pompierii IGSU, care au salvat zeci de șoferi din nămeți, intervenind la deblocarea vehiculelor.

Un gest mărinimos și care nu poate fi trecut cu vederea este prezența cortului mobil de asistență, instalat în Chișinău de către Inspectoratul General de Carabinieri. Acolo, oamenii au putut primi ajutor în situații de risc, având posibilitatea chiar și de a servi un ceai sau un terci ostășesc.

Foto: Inspectoratul General de Carabinieri

Și simpli șoferi au decis să-i ajute pe cei care fac parte din aceeași „breaslă”. Zeci de conducători de vehicule nu au trecut indiferenți, ci au tractat, împins, curățit și au reparat pe loc mașini, pentru a salva oamenii care încercau să ajungă acasă.

Foto: Город без маршруток! Водители помогают пешеходам via Facebook
Foto: Iulian Bercu via Facebook

Iar dacă tot este vorba despre moldovenii cu inima bună, care au sărit în ajutor pe ger și prin nămeți, atunci nu putem uita de minunata faptă realizată de către un basarabean. Omul de afaceri Dmitri Voloshin a plecat tocmai în Federaţia Rusă, la Tomotr – regiune recunoscută ca fiind cea mai rece de pe planetă.

Conaționalul nostru a mers acolo pregătit să salveze o viață, prin a parcurge un maraton la -50 de grade Celsius. Dmitri s-a hotărât să recurgă la acest gest pentru ca toată lumea să afle despre Eva, micuța care luptă cu o paralizie cerebrală.

Foto: Dmitri Voloshin via Facebook
Foto: Dmitri Voloshin via Facebook
Foto: Dmitri Voloshin via Facebook

„Eva Pismenyuk este o fată din Chișinău. Ea vrea cu adevărat să fie independentă și, ca toți copiii, să se bucure de copilărie fericită. Eva a devenit eroina unui basm, pe care acum vreau să ți-l spun. Și, de asemenea, sper că această poveste va deveni realitate”, scrie Dmitri Voloshin în povestea lui, dedicată Evei.

Fie ploaie, ger sau vânt, și tu poți fi un erou!

Articole asemănătoare

Back to top button