fbpx

Echipa de juniori a R. Moldova a obținut 14 medalii la Campionatul European de Armwrestling. Câte dintre ele sunt de aur

În primele două zile de după ceremonia de inaugurare a Campionatului European de Armwrestling, în concurs au intrat juniorii. Iar debutul sportivilor moldoveni în această categorie s-a dovedit unul cu adevărat de succes, de medalii de aur învrednicindu-se tocmai trei compatrioți de-ai noștri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în cântarul de până la 60 de kilograme, la fete, s-a impus la ambele mâini Irina Moisova, care mai întâi în marea finală (la stânga) a învins-o pe reprezentanta Ungariei, Korinna Kovari, podiumul fiind completat de sportiva din Turcia, Sümeyye Karakuș. La dreapta, Irina a surclasat-o pe aceeași adversară, iar pe treapta a treia a podiumului de premiere s-a situat Kristine Jorjoliani (Georgia).

Tot la ambele mâini, de astă dată la băieți, distincții supreme au fost cucerite de Tiberius Țurcan, în limitele categoriei de greutate de până la 55 kg. În prima lui finală (la mâna stângă), el a fost mai bun decât armeanul Hovannes Abelyan, pe locul 3 premiant clasându-se Giorgi Mantașașvili (Georgia). La mâna dreaptă Tiberius i-a depășit pe maghiarul Mark Donko și pe turcul Turgulhan Akbaș.

De asemenea, în posesia aurului a intrat moldoveanul Matei Țurcan (55 kg, mâna dreaptă), urmat în clasament de turcii Osman Orhanlar și Beytullah Macit. Un alt compatriot de-al nostru, Vladimit Titov, a luat argintul la mâna dreaptă, în cat. +70 kg, cedând în finală atletului din Georgia, Bacho Digmelașvili, podiumul de premiere fiind completat de Radoslav Vanga (Slovacia).

În continuare, peste conaționalii noștri s-a revărsat o veritabilă ploaie de medalii, în posesia distincțiilor de bronz intrând băieții Gabriel Saracuța (50 kg, mâna stângă, categorie în care el a fost devansat de azerul Rufat Mustafayev și ucraineanul Andryi Dendeberia), Petru Ciobu (65 kg, mâna stângă, pe primele două trepte a podiumului de premiere urcând, în ordine, turcul Hasan Deniz și ucraineanul Ivan Drozdovskyi), Maxim Pascaru (45 kg, dreapta, azerul Ibrahim Jalilov aur și turcul Batuhan Koçak argint), Nikita Beregovoi (70 kg, dreapta, ungurul Patrik Donko aur și ucraineanul Roman Kibitkin argint), Dumitru Bulat (80 kg, dreapta, georgianul Rati Tchikinașvili aur și ucraineanul Artem Boiko argint).

La fete, tineret, pe treapta a III-a în clasamentul final s-au situat două atlete din Republica Moldova: Aurelia Vozian (două medalii: 65 kg, mâna stângă, ea fiind întrecută de sportivele din Turcia, Didem Celik și Sümeyra Koyuncu; și mâna dreaptă – cu campioana Sümeyra Koyuncu și cu Ebru Uzun în față) și Sofia Gnatiuc (70 kg, mâna stângă, în fața ei trecând turcoaicele Cansu Halenur Yigit și Berfin Yoğurtçu).

Vă reamintim că Europenele de Armwrestling și Para-Armwrestling, aflate la a 32-a ediție, în acest an sunt găzduite de mun. Chișinău, desfășurându-se în perioada 11-17 iunie la Centrul expozițional MoldExpo și întrunind peste o mie de sportivi din circa 30 de țări ale lumii.

De remarcat că în următoarele zile în concurs vor intra seniorii, veteranii și paralimpicii.

Articole asemănătoare

Back to top button