fbpx

După un scandal de proporții, Ucraina se retrage de la Eurovision 2019. Ce declarație a făcut televiziunea publică?

În urma scandalului care s-a format la etapa națională a concursului Eurovision 2019, Ucraina a decis să se retragă anul acesta din competiție. Hotărârea vine după ce participanții de pe locurile 1, 2 și 3 au refuzat să reprezinte țara la Tel Aviv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși Ucraina și-a desemnat câștigătoarea – Maruv – televiziunea publică i-a retras acesteia dreptul de reprezentare, pentru că nu ar fi semnat un contract care îi interzicea temporar să cânte în Rusia.

După ce învingătoarea a fost refuzată, juriul, la rândul lui, a fost respins de următoarele trupe clasate pe locurile doi (Freedom Jazz) și trei (Kazka), care au primit oferta de a reprezenta ţara.

„Am fi fost onoraţi să reprezentăm Ucraina, dar nu vrem să câştigăm cu orice preţ. Misiunea noastră este de a uni oamenii cu muzica, nu să semănăm discordie”, a scris Kazka pe pagina de Instagram.

Așadar, televiziunea publică din Ucraina a conchis că decizia corectă este să nu mai participe la ediția din acest an a concursului de muzică.

„Competiţia muzicală este o ocazie pentru orice ţară de a se prezenta internaţional şi pentru fiecare artist de a fi un ambasador. Însă selecţia naţională din 2019 a dezvăluit o problemă a sistemului în industria muzicală ucraineană: legătura artiştilor cu teritoriul statului agresor. Pentru o parte a societăţii acest fapt este acceptabil, pentru o alta – provoacă indignare”, a transmis televiziunea, într-un comunicat.

Reprezentanții au mai menționat și faptul că, pentru a soluționa problema apărută, televiziunea publică va iniţia „talk show-uri, forumuri şi dezbateri”, transmite digi24.ro.

Amintim că Maruv, cea care urma să reprezinte Ucraina la concursul internațional, a avut la dispoziție 24 de ore pentru a semna un contract prin care îi era interzis să mai concerteze, temporar, în Rusia. Pentru că negocierile cu artista nu au ajuns la un consens, televiziunea publică din Ucraina i-a retras acesteia candidatura la Eurovision 2019.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai, iar finala pe 18 mai.

Articole asemănătoare

Back to top button