fbpx

Două țări din lume au reușit să controleze cel mai bine pandemia și acum se redeschid

Singapore și Vietnam au reușit să controleze Covid în 2020 și probabil că vor menține această situația și anul viitor, a declarat Joseph Incalcaterra, reprezentant al HSBC Global Research. Pe de altă parte, el a vorbit despre daunele „profunde” pe care pandemia le-a adus economiilor din Asia de Sud-Est, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Aceste două țări se remarcă probabil cel mai bine ca evoluție pozitivă”, a spus Joseph Incalcaterra, răspunzând unei întrebări despre țările din Asia de Sud-Est care vor putea ține Covid sub control și vor derula fără probleme campania de vaccinuri.

Singapore a controlat focarele apărute și, într-un moment în care majoritatea țărilor din lume înăspresc restricțiile, Singapore ia măsuri opuse, a declarat economistul șef ASEAN, pentru CNBC.

Singapore a intrat săptămâna aceasta în cea de-a treia fază a redeschiderii sale și permite acum adunări de opt persoane, față de cinci. Atracțiile turistice vor putea crește capacitatea de funcționare de la 50% la 65%. Incalcaterra a declarat că Singapore are, de asemenea, o strategie eficientă de vaccinare.

„Datorită unei populații relativ mici, perspectivele pentru Singapore sunt extrem de strălucitoare pentru 2021, la standarde relative”, a spus el.

Premierul Lee Hsien Loong a declarat că vor fi suficiente vaccinuri pentru „toată lumea din Singapore” până în al treilea trimestru al anului 2021. Țara a fost prima din Asia care a primit un transport de vaccinuri Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie 2020.

Incalcaterra HSBC a lăudat, de asemenea, modul în care Vietnam a ținut virusul sub control, răspunsul său la pandemie permițând țării să își mențină reputația de destinație foarte bună” pentru investițiile străine directe. Țara a fost văzută ca un hub alternativ de producție pentru companiile care doresc să se mute din China.

Singapore și Vietnam sunt însă excepțiile, spun economiștii, care reamintesc că mare parte din Asia de Sud-Est ar putea să nu beneficieze de un vaccin în viitorul apropiat, având în vedere dificultățile logistice din zonele rurale ale regiunii. „Este foarte puțin probabil să vedem o parte semnificativă a populației vaccinate în 2021”, a spus Joseph Incalcaterra.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button