fbpx

Două școli din Paris au fost închise. Ce legătură există între instituțiile de învățământ și catedrala Notre-Dame?

Două școli din capitala franceză, situate în același cartier cu catedrala Notre-Dame, care găzduiesc pe timpul verii 180 de copii în cadrul unui centru de recreere, au fost închise joi din cauza unei concentraţii ridicate de plumb.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit municipalității din Paris, cele două unităţi de şcoală primară situate pe strada Saint-Benoît „au fost închise ca măsură de precauţie”.

Contrar acestui lucru, cu doar o săptămână înainte, primăria capitalei franceze a precizat că măsurătorile realizate în unități școlare din vecinătate nu justifică nicio alertă.

Incendiul care a cuprins catedrala în data de 15 aprilie a provocat topirea mai multor sute de tone de plumb care se găseau în structura fleşei şi în cea a acoperişului edificiului.

Agenţia regională de sănătate a solicitat instituirea unor noi măsuri după ce la exterior au fost identificate niveluri superioare faţă de limita de referinţă – 5.000 de micrograme de plumb pe metru pătrat.

La şcoala Saint-Benoît, aceste noi analize au pus în evidenţă, în curtea şcolii şi nu în interiorul clădirii, „concentraţii de suprafaţă cu plumb superioare valorilor de referinţă”, transmite Agerpres.

După ce va fi făcută o igienizare, va trebui realizată o nouă prelevare, ale cărei rezultate sunt aşteptate vineri.

Copiii voi fi găzduiţi în alte unităţi cât timp cele două şcoli vor rămâne închise.

Articole asemănătoare

Back to top button