fbpx

Dosarul parcărilor cu plată: Chirtoacă susține că a înregistrat dosarul la CtEDO

Fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a anunțat că a înregistrat dosarul privind parcările cu plată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), invocând „suspendările ilegale care au avut loc”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, Chirtoacă a declarat că această acțiune a fost necesară din cauza abuzurilor „în privința proprietății și a drepturilor omului”.

Totodată, fostul primar a criticat decizia Procuraturii Anticorupție de a ataca decizia Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani, prin care a fost dat câștig de cauză în acest dosar.

Chirtoacă a afirmat că există dovezi clare ale fabricării dosarului și a cerut o anchetă în privința celor implicați, „ținând cont că lucrurile sunt complet clare din prima instanță și există acea încheiere curajoasă a judecătorului Alexandru Negru prin care s-a constat fabricarea dosarului”.

Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, intentat în 2017 de Dumitru Robu, care era procuror general interimar. Dorin Chirtoacă a calificat dosarul său drept unul politic, iar anterior a anunțat că se va adresa chiar și ambasadelor țărilor europene, dar și celei a SUA pentru a reclama faptul că procurorii comit abuzuri în privința sa, fapt infirmat anterior de Procuratura Generală. În 2017, pe numele lui Dorin Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal privind depășirea atribuțiilor de serviciu.

Articole asemănătoare

Back to top button