fbpx

Dosarul contrabandei cu anabolizante: Ex-ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguța, a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de către procurorul PCCOCS, Emil Gaitur.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Demersul procurorilor PCCOCS a fost examinat ieri, 26 ianuarie, de către magistrații judecătoriei Ciocana. Magistrații au admis parțial demersul procurorului PCCOCS și au dispus înlocuirea arestului preventiv, cu arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii PCCOCS anunță că au contestat această încheiere a instanței de judecată.

Amintim că, pe 28 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost reținut într-un dosar privind contrabanda cu anabolizante. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Fostul diplomat figurează în calitate de învinuit într-un dosar de contrabandă cu preparate anabolizante. Substanțele au fost depistate pe 5 decembrie, la vamă, într-un vehicul cu numere diplomatice. Neguța, însă, nu își recunoaște vina și afirmă că ar fi vorba despre o comandă politică.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante. Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Citește și: Contrabandă cu anabolizante de peste opt milioane de lei cu un microbuz al Ambasadei R. Moldova în Rusia. Șoferul, pus sub acuzare

Articole asemănătoare

Back to top button