fbpx

Fostul Ambasador al R. Moldova în Rusia, pus sub învinuire în dosarul contrabandei cu anabolizante

Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost pus sub învinuire în dosarul contrabandei cu anabolizante.  Asta după ce procurorii l-au reținut acum două zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oamenilor legii, Neguța a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

Totuși, Andrei Neguța a pledat, în continuare, nevinovat, menținându-și declarațiile date în calitate de bănuit.

Conform necesităților urmăririi penale, s-a impus înaintarea demersului cu solicitarea aplicării în privința fostului ambasador a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Menționăm că, la moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie (n.r – în lipsa acestuia), cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi, urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Citește și: Contrabandă cu anabolizante de peste opt milioane de lei cu un microbuz al Ambasadei R. Moldova în Rusia. Șoferul, pus sub acuzare

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button