fbpx

Dorin Recean susține că nu există corupție mare în instituții. Unde, totuși, vede oficialul o problemă

„Nu există corupție mare în instituțiile din Republica Moldova.” Cel puțin asta susține prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, care dă asigurări că guvernul său depune eforturi pentru a elimina oportunitățile de corupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Recean a afirmat că este esențială creșterea transparenței în achizițiile publice și alocarea bugetelor și a promis că corupția va fi stârpită din rădăcină acolo unde este depistată.

Cu toate acestea, prim-ministrul a recunoscut că există corupție la vamă și că guvernul său depune eforturi pentru a lupta împotriva acestui fenomen. El a subliniat importanța unui sistem de aplicare a legii cu procurori și judecători integri și a recunoscut că, deși au existat multe cazuri de corupție, puține dintre acestea au avut o finalitate.

„Noi încontinuu luptăm cu asta, ceea ce este important este să avem sistemul de aplicare a legii, mă refer la procurori și judecători integri. Am avut multe cazuri, dar cu puține finalități”, a subliniat premierul.

În plus, Recean a vorbit și despre eforturile guvernului de a debirocratiza economia și de a facilita viața întreprinzătorilor și a businessului, măsuri care ar trebui să elimine multe dintre procedurile care generează oportunități de corupție.

Articole asemănătoare

Back to top button