fbpx

Dorin Recean, premierul desemnat al R. Moldova, cere votul de învestitură în Parlament

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Dorin Recean, participă joi, 16 februarie în Parlament pentru a-şi prezenta programul şi componenţa noului guvern, urmând ca apoi să aibă loc votul de învestitură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Moldova prosperă, sigură, europeană” este programul de guvernare cu care Dorin Recean a venit în Parlament.

Noul cabinet, care are 15 membri miniştri, păstrează zece dintre foştii membri ai echipei conduse de Natalia Gavriliţa, între care ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, şi ministrul de externe, Nicu Popescu. Şase dintre miniştri sunt femei şi patru au şi rang de vicepremieri.

În noul guvern nu se regăseşte fostul vicepremier Andrei Spînu, care s-a ocupat cu precădere de domeniul energiei. Ca un element de noutate în cadrul guvernului condus de Dorin Recean, Ministerul Infrastructurii a fost separat şi a fost înfiinţat Ministerul Energiei.

Schimbări s-au făcut şi la Ministerul Finanţelor, unde va veni Vrenica Sireţeanu-Vragaleva, iar la Ministerul Justiţiei, conducerea va fi preluată de Veronica Mihailov-Moraru, actual secretar general.

Amintim că Guvernul Gavrilița a demisionat în data de 10 februarie. În aceeași zi, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe consilierul său pe apărare și securitate, Dorin Recean, candidat la funcția de premier.

Articole asemănătoare

Back to top button