fbpx

Dorin Recean, la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană: „Este important să ne mobilizăm”

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a prezidat ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, unde s-au discutat evoluțiile în procesul de pregătire a țării pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Recean a subliniat importanța accelerării acțiunilor necesare pentru finalizarea Planului Național de Acțiuni pentru Aderare (PNA) și autoevaluarea pentru conformitatea legislației naționale cu normele europene.

„În perioada următoare, este important să ne mobilizăm și să tratăm cu prioritate absolută solicitările ce țin de agenda europeană a țării noastre. Să avem echipe dedicate în fiecare minister, care vor acționa prompt și vor dinamiza procesele. Integrarea europeană înseamnă implicarea plenară a fiecăruia din noi și obiectivul de țară pentru care muncim zi de zi”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Prim-ministrul a îndemnat ministerele să aloce echipe dedicate pentru a dinamiza procesele legate de integrarea europeană. Planul național de acțiuni pentru aderarea la UE, pentru perioada 2023-2027, urmează a fi aprobat până la sfârșitul lunii curente și actualizat anual. Autoevaluarea va avea loc între decembrie 2023 și august 2024, cu sesiuni de instruire organizate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul ședinței, membrii comisiei au discutat și despre inițiativa Comisiei Europene privind instituirea unui culoar verde Reni – Giurgiulești – Galați, în cadrul „Coridoarelor Solidarității”.

Articole asemănătoare

Back to top button