fbpx

Dorin Recean, despre necesitatea de a oferi medicilor posibilitatea să crească profesional. Cu ce propuneri a venit premierul

Modernizarea infrastructurii spitalicești, dotarea instituțiilor medicale cu echipamente noi, dar și instruirea lucrătorilor medicali peste hotarele țării au constituit principalele subiecte de discuție dintre prim-ministrul Dorin Recean, ministra sănătății, Ala Nemerenco, și administratorii centrelor medicale din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței desfășurate la Guvern, au fost evidențiate constrângerile întâmpinate la nivel local în procesul de asigurare a serviciilor medicale de calitate pentru cetățeni și a accesului la produsele farmaceutice. De asemenea, s-a vorbit despre necesitatea fortificării parteneriatelor cu statele care sunt un exemplu de bună practică în domeniul dezvoltării sectorului medical, precum și intensificarea circuitului cadrelor medicale și utilizarea pe scară largă a schimburilor de experiență cu țările europene.

Ministra sănătății s-a referit la importanța creării unei sinergii între raportul de resurse umane și cel tehnic din cadrul spitalelor. Ala Nemerenco a vorbit și despre politicile motivaționale necesare pentru a menține tinerii profesioniști în instituții, inclusiv prin crearea condițiilor de muncă moderne, prin oferirea echipamentelor de ultimă generație și prin achitarea unei indemnizații pentru medicii care fac naveta pe distanțe lungi.

Șeful Guvernului a accentuat necesitatea de a oferi cadrelor medicale posibilitatea să crească profesional, în același timp sporind accesul populației la un spectru cât mai larg de servicii medicale.

„Continuăm elaborarea și implementarea unor politici coerente și urgente în materie de sănătate publică, fortificăm serviciile medicale specializate de diagnostic și tratament, dar și să facem mai ușor accesul cetățenilor la servicii medicale de calitate. Statutul de țară candidat înseamnă noi oportunități și resurse, inclusiv pentru modernizarea infrastructurii medicale și susținerea cadrelor medicale”, a menționat premierul Dorin Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button