fbpx

Dodon vrea să încalce legea de 9 mai: „Zeci de mii de oameni vor ieși cu panglica, și eu tot”

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu se va conforma legii privind interzicerea simbolurilor care promovează războiul și acțiunile ce instigă la ură. Printre aceste simboluri se numără și panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută drept panglica Sfântului Gheorghe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Dodon spune că și în acest an formațiunea a cărui președinte de onoare este intenționează să organizeze tradiționalele marșuri ale Victoriei, iar participanții la manifestații sunt încurajați să poate panglica Sfântului Gheorghe. Igor Dodon spune că dacă oamenilor le vor fi aplicate amenzi pentru nerespectarea legii, vor fi organizate proteste în fața Guvernului și Parlamentului, notează IPN.

Zeci de mii de oameni vor ieși cu panglica. Eu tot voi ieși cu panglica pe 9 mai și-i voi îndemna pe toți ca a doua zi sau peste o săptămână să luăm chitanțele cu amenzi și să venim la Parlament și Guvern. Și le vom înmâna, inclusiv, doamnei Maia Sandu. Venim în birou și i le dăm în mână. Nu vă jucați cu memoria oamenilor pentru că oamenii nu vă vor ierta asta. Aveți cu ce vă ocupa, aveți probleme o mulțime, ocupați-vă cu ele.

Dar de 9 mai eu sunt ferm convins, pentru că am văzut opinia oamenilor, vom ieși la marșul Victoriei și în Chișinău, și în raioane, vom purta panglica, iar dacă vom fi penalizați zeci de mii de oameni, vom merge la Guvern și le vom înmâna penalitatea”, a mai spus Igor Dodon.

La ultima ședință a Parlamentului, guvernarea PAS a operat modificări la Codul Contravențional, introducând amenzi pentru răspândirea și promovarea „simbolurilor și atributelor care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității”. Nerespectarea interdicției prevede amenzi de până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice și de până la 18 mii de lei pentru persoanele juridice. Proiectul de lege urmează să intre în vigoare după votarea în lectura finală.

Articole asemănătoare

Back to top button