fbpx

Dodon promite investiții în sistemul spitalicesc: „Vom găsi bani pentru a implementa proiectele”

Igor Dodon susține că medicii moldoveni tratează cu satisfacție decizia autorităților de dublare a salariilor pentru cadrele din sistemul medical. Declarația a fost făcută în cadrul unei Ediții Speciale, difuzate la postul public Moldova 1.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a menționat că s-a convins de acest lucru în cadrul multiplelor întrevederi cu doctorii din toate centrele raionale. El a precizat că lefurile lor s-au mărit deja cu 30%, iar în ianuarie ar urma o altă majorare.

„Medicii sunt mulțumiți de majorările salariale. Amintesc că, începând cu 1 septembrie, a intrat în vigoare prima etapă de majorare cu 30 la sută a salariilor pentru cadrele medicale. De pe 1 ianuarie 2021, se vor majora cu încă 20 la sută, iar acest lucru este salutat”, a precizat Igor Dodon.

Președintele RM s-a referit și la propunerile sale de modernizare a sistemului medical. Potrivit lui, acest proces va continua: „Medicii speră foarte mult că vom veni cu investiții majore în medicină, iar noi vom găsi bani ca toate proiectele de dotare a spitalelor să fie implementate”.

Articole asemănătoare

Back to top button