fbpx

Dodon, în căutarea unui „candidat apolitic” pentru prezidențiale. Pe cine este gata să susțină

Igor Dodon susține că îl vede pe fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, candidat unic la prezidențiale, din partea mai multor partide de opoziție. Cu toate acestea, el precizează că nu au avut loc discuții cu fostul funcționar cu privire la acest subiect.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu nu am frustrări și acel egoism că vreau să fiu candidat cu orice scop. Noi avem un scop foarte clar: că aceasta guvernare să plece. Care va fi strategie mai bună ca să plece aceasta guvernare, vom decide împreună, nu doar noi singuri. Am spus că discutăm cu două, trei-patru partide și căutăm un candidat unic. (…) Eu consider că un candidat unic, susținut de trei-patru partide în turul întâi, nu poate fi liderul unui partid. Candidat unic poate fi o persoană apolitică. Stoianoglo, de exemplu. Eu nu am discutat cu nimeni, personal consider că Stoianoglo ar fi un candidat bun. Ne trebuie un președinte jurist, care cunoaște și respectă Constituția”, a declarat Igor Dodon.

Până acum, doar președinta Maia Sandu a anunțat oficial că va candida pentru alegerile prezidențiale care vor fi organizate în această toamnă.

Amintim că Igor Dodon a revenit la conducerea PSRM în data de 23 martie curent, după ce congresul extraordinar l-a ales în funcția de președinte al PSRM.

Articole asemănătoare

Back to top button