fbpx

Dodon exclude o coaliție în Parlament cu platforma Pentru Moldova: PSRM vrea să negocieze cu partidele de dreapta

Partidul Socialiștilor nu va face coaliție cu deputații platformei parlamentare Pentru Moldova, la care au aderat miercuri și deputații din fracțiunea Partidului Șor. Declarația îi aparține liderului neformal al PSRM, Igor Dodon, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. Potrivit lui Dodon, socialiștii ar putea negocia doar cu fracțiunile PDM, PAS și Platformei DA crearea unei majorități parlamentare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Să ne așezăm la masă cu Maia Sandu și să creăm un Guvern, o majoritate parlamentară. PSRM în acest parlament poate crea coaliție numai cu PDM, PAS și Platforma DA. Punct. Nu examinăm alianțe cu alții. Am mai spus și repet: că nu trebuie arse podurile, pentru că să întreacă socialiștii nu va fi posibil. Trebuie să lase porțile deschise”, a declarat Igor Dodon.

Acesta a mai spus că Partidul Socialiștilor este deschis pentru crearea unei alianțe cu partidele pro-europene și a precizat că PSRM, împreună cu PAS, au 52 de mandate în Legislativ.

O spun direct – suntem gata să ajungem la o înțelegere cu cei de dreapta și să mergem împreună. Ei reprezintă electoratul de dreapta, noi de stânga. Niciodată nu am exclus această posibilitate, nici ei nu trebuie să excludă, pentru că nu vor reuși să declanșeze alegeri parlamentare anticipate fără noi”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că platforma parlamentară Pentru Moldova este constituită în prezent din 14 deputați – cinci care au plecat recent din grupul Pro Moldova și au constituit platforma și nouă deputați din fracțiunea Partidului Șor, care au aderat miercuri, 4 noiembrie, la noua construcție.

Articole asemănătoare

Back to top button