fbpx

doc | Șor i-a transmis o scrisoare lui Codreanu, cerând să-i permită modernizarea tuturor subteranelor din sectorul Botanica, Chișinău

Liderul Partidul Politic ȘOR Ilan Șor și vicepreședintele fracțiunii parlamentare a partidului, Petru Jardan, au depus un demers la Primăria municipiului Chișinău în care îi solicită primarului interimar, Ruslan Codreanu, să-i permită să modernizeze toate trecerile subterane de pietoni din sectorul Botanica. Ei au transmis această solicitare după ce a fost reconstruit, cu susținerea Partidului ȘOR, pasajul din orășelul Aeroport.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În scrisoarea transmisă primarului interimar Ruslan Codreanu, semnatarii menționează că au primit multiple adresări din partea locuitorilor orașului în care le solicită să contribuie la rezolvarea acestei probleme stringente.

„Depunem prezentul demers ca urmare a numeroaselor adresări din partea locuitorilor sectorului Botanica al municipiului Chișinău, pe marginea unui subiect care necesită, în opinia noastră, o atenție sporită. Este vorba de trecerile pietonale subterane care se află într-o stare deplorabilă, iar unele dintre ele prezintă chiar un risc sporit pentru viața și securitatea oamenilor”, se arată în document.

Astfel, cei doi lideri ai Partidului ȘOR îi solicită lui Ruslan Codreanu să-i permită Partidului Politic ȘOR să repare și să modernizeze toate trecerile pietonale subterane din sectorul Botanica, așa cum a făcut la cea din orășelul Aeroport.

„La realizarea acestui proiect, ne vom ghida de experiența noastră pozitivă, obținută în urma implementării cu succes a proiectului-pilot de modernizare a trecerii subterane din orășelul „Aeroport” al mun. Chișinău, în mai 2019. Partidul Politic ”ȘOR” a participat mereu și va continua să se implice în realizarea proiectelor sociale importante, orientate spre îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova”, se mai arată în demersul oficial.

Amintim că Partidul Politic ȘOR și Compania Avia-Invest au inaugurat săptămâna trecută trecerea subterană pentru din orășelul Aeroport, în urma mai multor solicitări. Rezultatele au întrecut chiar și așteptările localnicilor: a fost restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale, au fost reconstruite complet scările, a fost instalată iluminarea și au fost montate rampe pentru persoanele cu nevoi speciale.

Un element deosebit al pasajului subteran îl reprezintă și acoperișul scărilor cu carcasă din metal cu arcuri, care oferă acestuia un aspect modern inovativ. Pereții subteranei au fost vopsiți în imagini inspirate din aviație. La fel, în zona trecerii au fost amenajate bănci pentru trecători și plantate flori și iarbă verde.

La inaugurare, Ilan Șor a anunțat că la multiplele demersuri ale cetățenilor îi va solicita administrației publice locale permisiunea că modernizeze toate trecerile pietonale de la Botanica.

Articole asemănătoare

Back to top button