fbpx

foto | Pasajul subteran din regiunea aeroportului, inaugurat. Ilan Șor: Vrem să modernizăm toate trecerile de acest fel din Chișinău

La inițiativa Partidului ȘOR și cu suportul companiei Avia Invest, pasajul subteran din regiunea orășelului Aeroportului Internațional Chișinău a fost reparat capital în timp record și, recent, dat în exploatare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La evenimentul de inaugurare, deputatul Ilan Șor, care este și președintele Consiliului de administrație al Avia Invest, compania care administrează aerogara, a menționat că „Acest pasaj subteran este un important obiectiv infrastructural, folosit zilnic de copii, de maturi. Iată de ce am vrut ca să arate așa cum vedem noi toate pasajele subterane din Chișinău”.

Mai mult, Șor a anunțat că a fost depus un demers la Primăria Capitalei ca să-i permită să restaureze toate trecerile subterane de pietoni din sectorul Botanica, iar, ulterior, din tot Chișinăul.

„Sunt sigur că putem face și în Chișinău multe lucruri frumoase. Începem cu puținul, dar vom continua cu proiecte din ce în ce mai mari”, a spus fostul primar de Orhei, potrivit comunicatului de presă.

Ideea de a reabilita pasajul subteran a apărut după ce locuitorii din regiune s-au adresat lui Petru Jardan, fost membru al Consiliului de administrație al companiei Avia Invest, și acluat deputat în Parlament ales pe listele Partidului ȘOR.

„Siguranța oamenilor este prioritară pentru noi Ne străduim să le oferim tot suportul necesar pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună. Nu ne oprim din fapte bune și continuăm să fim alături de oameni atunci când au nevoie”, a declarat Jardan.

Primii care au pășit în pasajul subteran au fost copiii liceului „Galata”, care au venit și cu mesaje, subliniind importanță pasajelor pentru traversarea în siguranță a străzii.

De menționat că a fost restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale, au fost reconstruite complet scările, a fost instalată iluminarea, a fost instalat un sistem de video monitorizare performant și au fost montate rampe pentru persoanele cu nevoi speciale. Un element deosebit al pasajului subteran îl reprezintă și acoperișul scărilor cu carcasă din metal cu arcuri, care oferă acestuia un aspect modern inovativ.

Pentru a reda trecerii subterane un stil urban deosebit, a fost contractat și un expert în picturi stradale, care a vopsit pe pereții subteranei imagini inspirate din aviație. La fel, în zona trecerii au fost amenajate bănci pentru trecători și plantate flori.

Articole asemănătoare

Back to top button