fbpx

doc | Slusari cere audierea de urgență a ANRE și Consiliului Concurenței: Cetățenii trebuie să iasă la proteste

Vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari cere urgent să fie convocată ședința Comisiei Economie, Finanțe și Buget pentru audierea ANRE și Consiliului Concurenței după ce azi mai multe companii petroliere au majorat prețurile la benzină și motorină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pe fundalul haosului guvernamental companiile petroliere trec orice linie roșie. Chiar dacă există un raport al Consiliului Concurenței despre acțini multiple concertate ale acestor companii, petroliștii din nouă recurg la acorduri de cartel, fiind încrezuți că din nouă rămăn nesancționați.

A avut loc a șasea majorarea prețurilor la carburanți în ultimele 4 luni. Din nou absolut nejustificată în contextul cotațiilor internaționale a țițeiului. Încă o lovitură sensibilă pentru economia țării, în special pentru agricultura”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

Deputatul adaugă că aceste majorări sunt o sfidare crasă a bunului simț pentru că în scurt timp va fi schimbată metodologia de calculare a prețului minim la produsele petroliere.

„Cetățenii au tot dreptul și chiar ar trebui să iasă la proteste. Platforma DA cere categoric să fie URGENT convocată ședința Comisiei Economie, Finanțe și Buget pentru audierea ANRE și Consiliului Concurenței în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră”, susține Slusari.

Amintim că, pe 24 aprilie, una dintre cele mai mari rețele de benzinării din țară a scumpit din nou carburanții. Asta după ce, ultima scumpire se înregistrase acum 10 zile. Prețul unui litru de benzină cu cifra octanică 95 a ajuns să fie de 20 de lei, cu 45 de bani mai mult. În același timp, se cer 16, 35 lei pentru motorină.

Amintim că pe 9 aprilie, deputații au votat în lectură finală un proiect de lege prin care prețurile carburanților vor fi, din nou, plafonate. Plafonarea se va face în baza unei metodologii elaborate de către ANRE și în baza cotațiilor de la bursele internaționale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button