fbpx

doc | Programul de activitate al Guvernului Sandu, publicat: Investigarea furtului miliardului și asigurarea unei justiții independente, printre sarcinile propuse

Programul de activitate al Guvernului Sandu a fost făcut public. Potrivit documentului care conține mai multe sarcini, noul Guvern va relua calea de integrare europeană a Republicii Moldova și va lucra pentru implementarea reală a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre angajamentele pe care și le-a asumat Guvernul Sandu se numără și publicarea raportului Kroll 2, asigurarea unei justiții echitabile, scoaterea țării din izolare și relansarea urgentă a economiei, restabilirea relațiilor cu FMI, asigurarea debursării a 100 milioane euro din partea Uniunii Europene, precum și a suportului bugetar de 40 de milioane de euro.

„Scopul major care va ghida activitatea acestui Guvern este să întoarcem țara propriilor cetățeni, să punem instituțiile statului în slujba oamenilor și să le arătăm tuturor cetățenilor ce înseamnă buna guvernare. Suntem hotărâți să facem totul pentru a le întoarce oamenilor siguranța în ziua de mâine și speranța într-un viitor mai bun”, se mai menționează în document.

Totodată, membrii Cabinetului de miniștri ăși propun să deconspire tranzacțiile dubioase, să sporească oportunitățile de afaceri și dezvoltarea acestora în Republica Moldova, să inițieze mari proiecte de infrastructură a drumurilor, să asigure extinderea cotelor de export pe piața Uniunii Europene pentru mai multe tipuri de produse agroalimentare, dar și să sporească nivelul educației în țară.

Articole asemănătoare

Back to top button