fbpx

doc | Procuratura îi trimite o citație publică lui Plahotniuc. Este bănuit de spălarea banilor în proporții deosebit de mari

Procuratura Anticorupție l-a notificat public pe fostul lider PD – Vlad Plahotniuc – comunicându-i că este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

PA a explicat în comunicatul emis cu câteva minute în urmă că doar prin calea publică îl mai poate informa despre citație.

„Vladimir Plahotniuc are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 243 alin. (3) lit. b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului privind citarea sa în fața procurorului”, se arată în comunicat.

Totodată, procurorii atrag atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției a cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Articole asemănătoare

Back to top button