fbpx

doc | Primăria Chișinău, obligată să vândă teritoriul adiacent magazinului UNIC. Cât valorează terenul?

Curtea de Apel Chișinău obligă Primăria municipiului să vândă proprietarilor magazinului UNIC terenul de 1,38 ha aferent clădirii și să încheie un contract de locațiune cu agentul economic pentru un teren de 0,21 ha, situat în imediata apropiere. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Magazinul Universal Central UNIC S. A. a acţionat în judecată Consiliul Municipal şi Primăria municipiului Chişinău deoarece solicitarea de privatizare a terenului a fost respinsă. Primele două instanţe au obligat Primăria să vândă la preţ normativ, sub cel de piaţă, terenul care în anul 2009 valora peste 28 de milioane de lei, transmite Ziarul de Gardă.

Administrația orașului a contestat decizia la Curtea Supremă de Justiție, care a casat hotărârea favorabilă pentru UNIC S. A. și a trimis dosarul la Curtea de Apel Chișinău pentru rejudecare. Pe 29 ianuarie 2019, magistrații Iulia Cimpoi, Aliona Danilov și Ion Secrieru au menținut decizia primei instanțe, Primăria fiind obligată să transmită, în urma privatizării, terenul de 1,38 ha din jurul magazinului şi să semneze contractul de locaţiune al celui de-al doilea teren, de 0,21 ha cu UNIC S. A.

Decizia este definitivă și executorie,  dar poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni de la data comunicării.

Articole asemănătoare

Back to top button