fbpx

doc | Anul trecut, 128 de copii din țară au încercat să-și pună capăt zilelor

Pe parcursul anului 2019 au fost înregistrate 128 de cazuri de tentativă de suicid în rândurile minorilor, dintre care 92 cu implicarea fetelor și 36 – a băieților. Datele se conțin într-un raport al Ministerului Afacerilor Interne, potrivit căruia, cei mai mulți dintre copii care ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, 73 la număr, au vârsta cuprinsă între 13 și 16 ani. În 45 de cazuri era vorba de copii cu vârsta de 16-17 ani, iar în 13 cazuri – copii de până la 13 ani. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Principalele motive din care aceștia au recurs la tentativă de suicid sunt neînțelegerile în familie, problemele în dragoste, răzbunarea, boală incurabilă, determinarea de către alte persoane sau situația financiară precară. Dintre cele 128 de tentative, în patru cazuri copiii au încercat să o facă și în trecut.

Potrivit datelor statistice ale poliției, minorii recurg cel mai frecvent la metoda strangulării, folosirea pastilelor și substanțelor toxice, automutilare și aruncare de la înălțime.

Din totalul copiilor care au încercat să se sinucidă, 89 provin din familii complete, 29 – din familii monoparentale, patru sunt rămași fără îngrijire părintească, șase se află plasați în servicii de protecție. Totodată, specialiștii atestă un risc mai sporit de a recurge la tentativă de suicid în rândul copiilor din mediul rural – 69 de cazuri, în timp ce în mediul urban au fost înregistrate 59 de cazuri.

În 2019 au decedat prin suicid 14 copii din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button