fbpx

Divorțurile, legalizate la notar începând de astăzi. Ce trebuie să știe soții care decid să-și desfacă căstoria?

Începând de astăzi, soții care au decis să divorțeze se pot adresa și la notar. Procedura desfacerii căsătoriei va putea fi practicată de orice notar, indiferent de raza teritorială în care se află.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Legii privind procedura notarială, care intră astăzi în vigoare, cererea de desfacere a căsătoriei prin acordul soţilor poate fi depusă în baza acordului comun al soţilor și în prezența ambilor membri. Procedura va putea fi efectuată și în prezența unuia dintre aceștia, dacă notarului anterior i-a fost comunicat acordul autentic al celuilalt de desfacere a căsătoriei şi examinare a cererii în absenţa sa.

Cererea de desfacere a căsătoriei se va întocmi în scris, conform unui model, iar în ea, cuplul poate opta pentru soluţionarea concomitentă pe cale amiabilă a modului de participare la educaţia copiilor, stabilirea locului de trai al acestora, plata pensiei de întreţinere sau partajul averii comune dobândite în perioada căsătoriei.

De asemenea, noile reglementări stabilesc modul de autentificare de către notar a contractului de vânzare-cumpărare a imobilelor în curs de construire, care iau locul contractelor de investiții.

Printre alte competențe oferite notarilor de noua lege privind procedura notarială se mai numără autentificarea înscrisurilor și legalizarea copiilor de pe înscrisuri, acțiuni legate de publicitatea imobiliară și instrumentarea procedurii succesorale.

Articole asemănătoare

Back to top button