fbpx

Directorul Spitalului Republican dezvăluie cum s-a îmbolnăvit medicul de COVID-19: Era de gardă când…

Medicul moldovean infectat cu coronavirus este un reanimatolog ce activa în secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican, unde sunt internați pacienții în stare gravă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Directorul instituției medicale, Anatol Ciubotaru, a dezvăluit pentru ProTV că femeia s-a îmbolnăvit acum două zile, a fost testată pozitiv la COVID-19 și ulterior a fost internată în spital.

Doctorul era de gardă când starea pacientei s-a agravat și a fost nevoit să o treacă la respirație dirijată, a intubat-o. După cum descriu cei din China, Coreea, acesta este cel mai riscant moment când poate să se molipseasca medicul, atunci când are loc intubarea pacienților”, a mărturisit directorul Spitalului Clinic Republican.

Acesta a menționat că medicul se afla în costum de protecție, însă și-a scos ochelarii în timp ce trecea pacienta la respirație artificială. Potrivit estimărilor, cel mai probabil, în acest moment s-a transmis virusul de la pacientă la doctor.

Din păcate, după tură, doctorul a plecat acasă și a dormit lângă fetița sa de 9 ani.

„Acum câteva zile fetița avea febră și i s-a facut testul la coronavirus. Rezultatul a fost unul negativ. La moment, se simte bine și nu are simptome”, spune directorul Spitalului Clinic Republican.

Ciubotaru spune ca medicul primește tratament, iar starea acestuia este de gravitate medie, cu dinamica usor pozitiva. Mai mult, alți șase angajați ai spitalului care au lucrat în acea tură cu medicul respectiv se află în carantină.

Acesta este primul caz de infecție a personalului medical în Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button