fbpx

Diplomație parlamentară: La Varșovia va avea loc cea de-a IX-a Sesiune a Adunării Parlamentare a R. Moldova și a R. Polone

La Varșovia va avea loc cea de-a IX-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone. Reuniunea se va desfășura pe data de 29 mai și va fi găzduită de Sejmul polonez.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul sesiunii, parlamentarii moldoveni și polonezi vor aborda diverse subiecte de actualitate. Printre acestea figurează securitatea externă și internă în contextul activităților hibride ale Rusiei și al agresiunii împotriva Ucrainei. De asemenea, se va discuta despre principalele direcții și provocări în cadrul cooperării bilaterale economice, energetice și de dezvoltare dintre Republica Moldova și Republica Polonă. Agenda sesiunii mai include o rundă de discuții despre condițiile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dificultățile și sprijinul pe care țara noastră îl poate primi din partea Poloniei. Discuțiile se vor încheia cu adoptarea unui declarații comune.

La finalul sesiunii, Copreședinții Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone, Mihail Popşoi și Ryszard Terlecki, vor face declarații de presă. Conferința de presă va avea loc luni, 29 mai, la ora 18:00.

Parlamentul Republicii Moldova va fi reprezentat cea de-a IX-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone de către deputații Mihail Popșoi, Vitalie Jacot, Valentina Manic și Alexandr Trubca.

Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită pe data de 25 iulie 2011, la Chișinău. Aceasta este un organ consultativ interparlamentar, constituit pentru elaborarea punctelor de vedere comune privind problemele şi proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă și Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button