fbpx

doc | Deși nu aparțin încă Chișinăului, autobuzele din PMAN vor rămâne acolo până la alegeri. Codreanu: „Primăria nu a încheiat niciun contract cu agentul economic”

Cele 31 de autobuze noi parcate în Piața Marii Adunări Naționale nu aparțin municipalității. Informația a fost confirmată de edilul interimar, Ruslan Codreanu, la ședința Primăriei de astăzi dimineață. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a menționat că este vorba despre o expoziție pe care agentul economic a dorit să o organizeze în perioada 14-24 februarie. Chiar dacă perioada coincide cu campania electorală, Codreanu spune că în acest caz nu se ține cont de alegeri.

„Parcul urban de autobuze, Primăria, nu a încheiat niciun contract cu agentul economic pentru livrarea de autobuze. Ele astăzi nu sunt proprietatea municipiului. Vor fi proprietatea municipiului doar după semnarea contractului oficial. Astăzi este expoziția din partea agentului economic și toate întrebările care țin de amplasarea autobuzelor în PMAN mai bine ar fi să-l întrebați pe agentul economic.

Nu avem dreptul legal de a refuza sau permite, noi luăm la evidență declarația prealabilă și emitem dispoziție. Foarte multe lucruri se întâmplă în perioada de alegeri, noi nu ținem cont de perioada de alegeri”, a declarat edilul.

Menționăm că în cazul în care cea de-a doua companie, care nu a câștigat licitația anunțată de Primărie, nu va depune o contestație în termen de 11 zile, pentru reevaluarea procesului, autoritățile vor semna pe 20 februarie contractul cu firma Emotion Trading SRL, care va livra autobuzele de model ISUZU.

Amintim că licitația de circa 80 de milioane lei, privind achiziționarea a 31 de autobuze pentru municipiului Chișinău, a fost câştigată de o companie offshore din Ciprul de Nord. Compania are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord.

Articole asemănătoare

Back to top button