fbpx

Demiși după ce s-au asociat cu ACUM. Mai mulți vicepreședinți ai PLDM vor părăsi formațiunea

Vor pleca din PLDM după ce au rămas fără funcții de conducere pentru că s-au asociat cu Blocul ACUM, PAS și PPDA. Este vorba de 5 din cei 6 vicepreședinți liberal-democrați, dar și alți trei membri ai Biroului Permanent Central al PLDM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre aceștia se numără deputata ACUM, Maria Ciobanu, candidatul la parlamentare pe circumscripția nr. 17, Ion Terguță și ex-președintele PLDM, Viorel Cibotaru.

Aceștia spun că s-ar fi simțit expulzați din formațiune, în timp ce liderul lor, Tudor Deliu, afirmă că nu știe încă nimic despre decizia lor de a pleca.

Ieri, la ședința Consiliului Politic Național a Partidului Liberal Democrat a parvenit o cerere semnată de 51 de membri, prin care s-a cerut demiterea tuturor vicepreședinților partidului și revocarea Biroului Permanent Central.

„Noi am avut 6 vicepreședinți. Consiliul consideră că este un număr prea mare de vicepreședinți, trebuie să revenim la un număr mai mic”, a declarat Tudor Deliu, citat de protv.md.

Printre acești vicepreședinți se numără deputată de pe listele ACUM – Maria Ciobanu, candidatul la parlamentare care a pierdut scrutinul în favoarea lui Vlad Plahotniuc pe circumscripția de la Nisporeni, Ion Terguță, liderul precedent al PLDM – Viorel Cibotaru sau fostul ales al poporului – Vadim Pistrinciuc. Cererea de demitere nu ar fi fost motivată corespunzător, comentează Terguță.

„Noi nu am avut dreptul nici măcar să ne prezentăm punctul de vedere asupra acestei probleme. Nouă ni s-a cerut în mod imperativ să se supună la vot această decizie și s-a votat pur și simplu. Am fost pur și simplu expulzați în felul ăsta din partid”, a declarat Ion Terguță, vicepreședintele demis al PLDM.

Din aceste considerente, acesta își va depune carnetul de partid. La fel o va face Viorel Cibotaru, care spune că și Maria Ciobanu va acționa în același mod. Deputata nu a răspuns la telefon ca să confirme, iar vicepreședintele de până acum, Vadim Pistrinciuc, a menționat că el demult a decis să se retragă din politică.

„Nu doar eu, toți membrii Biroului își vor depune demisia din partid, unii au făcut-o deja”, a mai subliniat Ion Terguță.

Articole asemănătoare

Back to top button