fbpx

De ce se înregistrează zilnic peste 1000 de cazuri de COVID-19? Explicația ministrei Sănătății

Testarea rapidă contra COVID-19, care a fost introdusă recent și pe ambulanțe ar fi cea ce a dus la înregistrarea a tot mai multor cazuri pozitive. Potrivit ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, numărul testelor a crescut de la 7000 la 10.000 în fiecare zi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, ministra accentuează necesitatea de a spitaliza pacienții în stare medie-gravă și gravă , iar dacă vor fi solicitări, vor fi deschise mai multe paturi pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Ministerul Sănătății nu are deocamdată un proiect de decizie de imunizare a copiilor împotriva virusului, dar există o discuție în acest sens. Dacă se va ajunge la o decizie, testarea va avea loc doar cu acordul părinților, transmite IPN.

În alt context, ministra a spus că riscul de contaminare cu COVID-19 este foarte mare în rândul personalului medical, de aceea vaccinarea este importantă, iar angajații din sfera medicinei care au contraindicații la imunizare, trebuie să fie scoși din prima linie.

În ceea ce privește maratoanele de vaccinare, Ala Nemerenco a precizat că acestea nu se mai organizează întrucât participarea populației la ele a fost una foarte joasă, iar costurile au fost mari. Totodată, acum se merge cu imunizarea spre comunitățile mici.

Deocamdată, nu vor fi aplicate alte restricții în sectorul HoReCa, a mai menționat aceasta.

Potrivit statisticilor, 21% din populația Republicii Moldova este imunizată împotriva COVID-19. Numărul real al cetățenilor moldoveni vaccinați este mai mare, deoarece o parte dintre ei au fost imunizați peste hotarele Republicii Moldova, a conchis ministrul sănătății.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button