fbpx

De ce nu e bine să bei din sticle de plastic: Pericolul la care te expui zilnic

Cu toții am cumpărat cel puțin o dată o sticlă de apă de la magazin, totuși, nu mulți români știu riscul la care se expun când beau dintr-o sticlă de plastic. Iată cu ce probleme de sănătate te-ai putea confrunta din cauza acestui produs.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei apă din sticle de plastic

Un lucru mai puțini știut de majoritatea este faptul că sticlele de plastic încorporează polimeri din plastic, adică, polipropilenă, copoliester și polietilen tereftalat – PET, în compoziția lor, asta le conferă durabilitate și ușurință, scrie Playtech.

Chiar și așa, expunerea la soare și căldură poate provoca eliberarea acestor polimeri în apă, și desigur, în organism.

Doctor Nicolas Olea, profesorul de la Departamentul de Radiologie și Medicină Fizică a Universității din Granada și director științific al Institutului de Cercetări Biosanitare, avertizează cu privire la îngrijorarea ridicată de utilizarea materialelor plastice în contact cu alimente și băuturi.

De-a lungul timpului au fost mai multe studii care au arătat că unele substanțe folosite la fabricarea recipientelor din plastic pot declanșa modificări hormonale, care pot provoca probleme organismului.

De exemplu, infertilitate, ovare polichiste, tulburări de dezvoltare sau chiar tipuri de cancer.

Cum știi dacă poți refolosi o sticlă de plastic

Specialiștii recomandă să nu reutilizezi sticlele de plastic și, odată ce este benefic și pentru mediul înconjurător, ideal este să optezi pentru alte alternative mai ecologice, cum ar fi recipientele din sticlă sau metal.

De asemenea, există și indicatori afișați pe sticlă care îți pot arăta dacă respectivul recipient mai poate fi refolosit sau nu.

Indicatorii sunt numere care merg de la 1 la 7 și sunt încadrați de un triunghi, în cazul în care secvența de numere se întinde pe 2, 4 și 4, sticla poate fi reutilizată.

Dacă numerele coincid cu 3, 6 și 7, atenție, nu pot fi refolosite.

Asta înseamnă clorură de polivinil, policarbonat și alte materiale plastice nerecomandate pentru reutilizare și s-ar putea găsi în aceste recipiente, evident, pot fi foarte dăunătoare sănătății tale.

Articole asemănătoare

Back to top button