fbpx

Cutremur de 5,2 grade pe una dintre cele mai vizitate insule din Grecia. Seismul a fost resimțit și pe alte plaje din Marea Egee

Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață în largul insulei Creta, acolo unde mii de turiști din întreaga lume se odihnesc în sezonul estival. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o primă fază, nu au fost raportate nici victime, nici pagube materiale după acest seism, care a avut loc la ora 04:40 GMT, la o adâncime de 66 de kilometri şi la o distanţă de 33 de kilometri sud în raport cu Heraklion, capitala insulei Creta, informează presa română.

Seismul a fost resimţit şi pe alte insule din Marea Egee, unde nu au fost semnalate pagube materiale. Evenimentul s-a produs la 12 zile după seismul din 19 iulie, localizat în apropiere de Atena, care a fost puternic resimţit în capitala elenă, în plin sezon turistic. Acel cutremur de pământ a rănit o persoană şi a generat perturbări considerabile la nivelul liniilor telefonice.

De menționat că Grecia se află la confluenţa unor importante falii geologice, iar cutremurele de pământ sunt frecvente în această ţară, cel mai adesea fără să facă victime.

În iulie 2017, un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs pe insula Kos din Marea Egee şi a provocat moartea a două persoane şi importante pagube materiale. În 1999, 143 de persoane au murit în urma unui seism cu magnitudinea de 5,9, care a afectat oraşul Atena şi regiunile învecinate.

Articole asemănătoare

Back to top button