fbpx

Curtea de Apel a anulat dispoziția CSE prin care partidul „Șansă” a fost exclus din alegeri

Curtea de Apel Chișinău a anulat astăzi decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE) din 3 noiembrie curent, prin care Partidul „Șansă” a fost exclus din alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată de judecătorii Veronica Negru și Ecaterina Palanciuc.

„Se anulează Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03.11.2023. Actul administrativ normativ anulat – Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03.11.2023, nu produce efecte juridice din momentul în care prezenta hotărârea devine definitivă. Se obligă Comisia pentru Situații Excepționale să publice prezenta hotărâre în aceiași sursă de informare pe pagina web oficială a Guvernului”, se arată în hotătârea judecătorească.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 72 ore.

Amintim că CEC a decis să scoată candidații formațiunii din cursa pentru alegerile locale din noiembrie. Magistrații CSJ au admis recursul Șansă și au dispus anularea încheierii din 30 noiembrie a Curții de Apel Chișinău și restituirea spre reexaminare a cauzei, în aceeași instanță și același complet de judecată.

Articole asemănătoare

Back to top button