fbpx

Cum să îți adaptezi rutina zilnică de îngrijire a pielii la sezonul rece

Există o eleganță a toamnei pe care nu o întâlnești în niciun alt anotimp; o eleganță cu iz de melancolie, cu ceaiuri calde și eșarfe călduroase. Ar fi păcat să nu profiți de peisajele superbe și să ratezi o memorabilă plimbare în natură, dar nu uita să îți îngrijești cu atenție pielea înainte de a înfrunta aerul rece și uscat al toamnei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fiecare sezon, pielea ta are nevoi diferite: în funcție de temperatură, fenomene meteo predominante, umiditate și mediul în care îți desfășori activitățile zilnice. Sezonul rece vine cu tot felul de provocări, cea principală fiind cauzată de aerul uscat, care face ca și pielea să fie mai uscată și mai sensibilă, deci trebuie să fii mai precaută decât de obicei și să folosești creme cu texturi mai dense. Cum toamna zilele sunt mai scurte și nopțile mai lungi, iar ritmul activităților zilnice încetinește, poți dedica mai mult timp hidratării pielii tale, mai ales că acum are cea mai mare nevoie.

Iată cum să ai grijă de pielea ta:

Folosește cremă hidratantă și cremă SPF

Doar pentru că cerul e mai mult mohorât și soarele nu mai arde ca în timpul verii, nu înseamnă că nu mai există radiații UV. Așa că ai grijă să aplici mereu, înainte să ieși din casă, o cremă cu un nivel adecvat de SPF.

Dacă vrei ca toamna aceasta să impresionezi cu o privire plină de profunzime și optezi pentru gene false, ai grijă să alegi un salon de înfrumusețare în care se folosește un lipici de gene fir cu fir de bună calitate: nu doar rezistent, ci și din ingrediente cât mai puțin vătămătoare, pentru că zona ochilor e una dintre cele mai sensibile – iar frumusețea nu ar trebui să vină la schimb cu sănătatea. Poți să îți întrebi cosmeticiana ce produse folosește; cele de la Dluxromania.ro, spre exemplu, conțin ingrediente calitative, ce conferă durabilitate și rezistență la apă.

E adevărat că uleiurile din creme și loțiuni slăbesc rezistența adezivilor pentru gene, așa că nu sunt indicate, dar ai o gamă variată de produse fără uleiuri, din care poți alege. Nu folosi asta drept scuză pentru a elimina crema hidratantă din ritualul tău zilnic, scrie clickpentrufemei.ro.

Asigură-te că buzele sunt hidratate și părul îngrijit

Pielea buzelor e mai subțire decât cea de pe restul corpului, iar asta o face mai sensibilă și mai greu de regenerat, așa că e important să alegi un balsam de buze cu puternic efect hidratant.

Nici scalpul nu trebuie neglijat, pentru că umiditatea scăzută îl afectează în aceeași măsură, așa că ar fi ideal să îl răsfeți din când în când cu câte o mască hidratantă. În plus, riscul de a te confrunta cu vârfuri despicate e mai ridicat decât în restul timpului, așa că n-ar trebui să îți lipsească un ulei de păr pentru vârfuri.

Da, secretul pentru o piele perfectă în sezonul rece e hidratarea, așa că nu uita să bei suficientă apă și să integrezi în dieta ta cât mai multe alimente bogate în nutrienți, astfel încât organismul tău să funcționeze optim și să te bucuri din plin de fiecare moment. Așadar, ia în considerare sfaturile de mai sus și bucură-te de o piele fericită!

Articole asemănătoare

Back to top button