fbpx

Cum a aflat Viorel Gherciu că va fi înlocuit? „Este o decizie politică”

Fostul ministrul al Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, susține că în seara zilei de joi, 7 iulie, ar fi aflat că astăzi urmează a fi numit un nou ministrul al Agriculturii. Potrivit acestuia, este o decizie politică care „l-a luat prin surprindere”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„A fost prin surprindere, doamna prim-ministră mi-a comunicat că astăzi va fi anunțat. A fost prin surprindere, la prima oră am aflat acest lucru. Aseară am discutat, a fost o discuție tehnică despre prioritățile din sector, în context s-a găsit de cuviință deoarece avem păreri diferite. Este o decizie politică. Mi s-a spus că azi va fi anunțat exact. Eu azi am venit în vizită la lucru, am contramandat vizita la Soroca pe care o aveam, nu am mai reușit să ajung acolo”, a declarat Gherciu.

În cadrul ședinței unde a fost prezentat noul ministrul al Agriculturii, Gherciu a mulțumit prim-ministrei Natalia Gavrilița, pentru conlucrare și i-a urat succes noului ministru, Vladimir Bolea.

„Stimată doamnă prim-ministră, domnule ministru vreau să le mulțumesc tuturor pentru conlucrare și pentru că ați fost alături și am reușit să facem un șir de lucruri bune.

Este definitivată strategia de dezvoltare a sectorului agroalimentar 2022-2027, este pe ultima sută de metri strategia pentru securitatea alimentară și un șir de alte proiecte investiționale.

Vreau să îi urez domnului ministru să reușească să atragă noi parteneri de dezvoltare pentru a reuși mai multe pe viitor. Multe sun necesare pentru asigurarea și dezvoltarea durabilă a sectorului agro-alimentar”, a declarat Gherciu.

Republica Moldova are un nou ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Deputatul PAS, Vladimir Bolea, a depus jurământul în dimineața zilei de 8 iulie, în calitate de ministru.

Presa nu a fost informată nici despre faptul că Viorel Gherciu a plecat din funcție, dar nici despre noua numire.

La depunerea jurământului au fost prezente Maia Sandu și Natalia Gavrilița, care l-au felicitat pe Bolea și i-au urat mult succes.

Articole asemănătoare

Back to top button