fbpx

R. Moldova are un nou ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare: Vladimir Bolea, investit în funcție

Republica Moldova are un nou ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Este vorba despre deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, care a depus la Președinție în dimineața zilei de vineri, 8 iulie, jurământul în calitate de ministru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Investirea în funcție are loc în contextul în care Guvernul nu a anunțat în mod oficial despre plecarea din funcție a ex-ministrului Agriculturii, Viorel Gherciu, dar nici despre noua numire.

La eveniment au fost prezente președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale Moldovei, suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a declarat noul Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

„Sarcina noastră este clară. Trebuie să creăm condiții ca să avem un sector agricol competitiv. Nu este ușor, dar eu am certitudinea că dumneavoastră împreună cu echipa veți reuși”, a spus președinta Maia Sandu.

„Cred că pentru foarte mulți această numire nu este o surpriză. Dacă analizăm deciziile din domeniul agriculturii care au fost luate în ultimele 11 luni, majoritatea dintre ele au venit ca inițiative legislative, inițiative pornite de Comisia parlamentară și de dumneavoastră personal. De aceea am încredere că această tranziție va fi una ușoară și de bun augur pentru dezvoltarea sectorului agriculturii și industriei alimentare”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Articole asemănătoare

Back to top button