fbpx

CUB își anunță participarea la Adunarea Națională din 21 mai: „Suntem solidari ideii europene în R. Moldova”

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) își exprimă deschiderea de a participa la lucrările Adunării Naționale din 21 mai. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi, CUB, suntem un partid liberal, ancorat la una din cele mai viguroase familii politice europene, ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților Europeni). În scurt timp, CUB va adera ca partid cu drepturi depline la familia liberalilor europeni, participând la Congresul ALDE de la Stockholm. În spiritul acestor năzuințe, suntem solidari ideii europene în Republica Moldova, cerând actualei guvernări mecanisme normale de consultare și dialog instituționalizat, respectarea statului de drept și bună credință în crearea consensului necesar pentru aderarea la Uniunea Europeană,” se arată într-un comunicat CUB.

Recent, reprezentanții politici ai CUB au participat la primele discuții purtate în format public asupra viziunii strategice, care stă la bazele noii Strategii a Securității Naționale, la care s-au angajat să contribuie cu expertiza lor oricând este necesar.

„Tratând cu bună credință scopul pozitiv al inițiativei lansate de Președintele RM, CUB consideră necesar să fie adoptată o Rezoluție la Adunarea Națională din 21 mai, care să exprime unitatea forțelor pro-europene,” mai scrie CUB.

Reprezentanții CUB au enumerat punctele pe care și le doresc să se regăsească în Rezoluție:

1. Angajamentul de a implementa efectiv și fără devieri criteriile de aderare de la Copenhaga;
2. Sistarea stării de urgență și încheierea mandatului Comisiei de Stare Excepțională;
3. Retragerea din procedură legislativă a unor proiecte de lege periculoase, care au fost aspru criticate de opiniile avizate ale Comisiei de la Veneția a Consiliului Europei;
4. Retragerea imediată din structurile existente CSI și alte structuri geopolitice, controlate de Rusia;
5. Aprofundarea parteneriatelor strategice cu România, UE și SUA ca măsuri de consolidare a rezilienței și de alinierea plenară a Republicii Moldova la standardele lumii occidentale.

Anunțăm că șefa statului a convocat pentru data de 21 mai, la Chișinău, Adunarea Națională Moldova Europeană, și a îndemnat „să ne manifestăm, ca popor, decizia clară de a fi parte a familiei europene, bazată pe respect, stabilitate și colaborare economică.”

Articole asemănătoare

Back to top button