fbpx

Criptomonede de 3,5 miliarde de dolari au fost confiscate în Bahamas și sunt ținute „la păstrare”

Comisia pentru Valori Mobiliare (CVM) din Bahamas a confiscat criptomonede de 3,5 miliarde de dolari tranzacționate de platforma FTX, aflată în faliment, scrie CNBC, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenţia a confirmat suma totală luată de la filiala din Bahamas a FTX, FTX Digital Markets.

CVM a subliniat că fondurile au fost mutate în propriile portofele digitale, „pentru păstrare”.

Comisia pentru valori mobiliare din Bahamas a declarat că fondurile sunt deţinute „temporar”, până când Curtea Supremă a Bahamas îi cere să le livreze clienţilor şi creditorilor sau lichidatorilor patrimoniului insolvenţei.

Autoritatea de reglementare a mai spus că a preluat fondurile după ce a primit informaţii de la Sam Bankman-Fried, co-fondatorul FTX, cu privire la atacurile cibernetice asupra sistemelor diviziei din Bahamas a FTX.

Fondurile au fost evaluate la peste 3,5 miliarde de dolari, pe baza preţurilor de piaţă de la momentul transferului, potrivit comisiei.

Autoritatea de reglementare confirmase anterior că deţine unele dintre activele digitale ale FTX, dar nu menționase care e suma.

Sam Bankman-Fried, fondatorul şi fostul director general al platformei de tranzacţionare FTX, al cărei faliment a zguduit piaţa crypto, a fost arestat în Bahamas. El va sta după gratii până în 8 februarie.

Autoritățile americane l-au acuzat pe Bankman-Fried de „una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”.

Articole asemănătoare

Back to top button