fbpx

Confirmat! Constantin Țuțu se află în România și a traversat frontiera „pe jos” prin punctul de trecere Siret

Ex-deputatul democrat, Constantin Țuțu, anunțat în căutare internațională, s-ar afla, actualmente, pe teritoriul României. Informația a fost confirmată pentru Zugo.md de către purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, care ne-a comunicat că instituția a obținut un răspuns în acest sens de la BNC Interpol Bucureşti, urmare a unei solicitări expediate de CNA. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit răspunsului venit de la Interpol Bucureşti, Constantin Țuțu a intrat în România la data de 29 august 2019, prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează în baza de date ca cetăţean român, cu domiciliul în România.

„Interpol Bucureşti informează că a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior. În răspuns se mai menţionează că cetăţenii români nu pot fi arestaţi în vederea extrădării sau extrădaţi, iar în atare cazuri autorităţile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităţilor române recunoaşterea şi punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt a CNA.

Precizăm că, la începutul acestei săptămâni, ex-deputatul Constantin Țuțu ar fi fost surprins la o benzinărie din Brașov, România.

Amintim că acesta este anunțat în căutare națională și internațională din luna decembrie 2019. Numele lui Constantin Țuțu a fost inclus în baza de date Interpol după o solicitare în acest sens făcută de autoritățile din Moldova.

În septembrie 2019, Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arest pentru 30 de zile în contumacie (absența nejustificată atunci când este convocat de organele de drept) pe numele lui Țuțu, iar la 1 octombrie, fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, a pornit o cauză penală pe faptul îmbogăţirii ilicite comise de către deputatul democrat în perioada anilor 2014 – 2018.

Potrivit datelor din cadrul investigaţiilor, acţiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deţinerea de bunuri care depăşesc substanţial veniturile declarate de acesta în perioada menţionată, inclusiv automobile şi imobile de lux.

Articole asemănătoare

Back to top button