fbpx

Comisia Unificată de Control: Situația în Zona de Securitate este calmă

Situația în Zona de Securitate este calmă, fără schimbări față de perioada anterioară, anunță Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), în urma informațiilor apărute în presă. În comunicat emis de Guvern se menționează că Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control monitorizează în continuare evoluția situației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fluxul de persoane și mijloace de transport prin posturile vamale interne rămâne constant în săptămâna curentă, numărul posturilor de control este neschimbat, personalul posturilor nu a fost suplinit sau înarmat, nu au fost fixate deplasări ale efectivului de trupe sau ale tehnicii militare. În rândul pacificatorilor nu au fost raportate încălcări de disciplină”, se precizează în comunicat

Comisia Unificată de Control (CUC) are misiunea de pacificare în Zona de Securitate care include localitățile amplasate de-a lungul râului Nistru, pe ambele maluri. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control reprezintă interesele Republicii Moldova şi acordă asistenţă multilaterală procesului de reglementare pașnică şi pe cale politică a conflictului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button