fbpx

Comisia Europeană va recomanda în octombrie începerea negocierilor de aderare a RM și a Ucrainei la UE

Comisia Europeană va recomanda în luna octombrie începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de corespondentul european, Rikard Jozwiak pe pagina sa de Twitter. Acesta face referire la proiectul documentului ce urmează să fie examinat în toamnă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„A început redactarea raportului Comisiei Europene privind extinderea, care urmează să fie prezentat în a doua jumătate a lunii octombrie. Situația actuală este că vor exista recomandări pentru ca Ucraina și Moldova să înceapă negocierile de aderare la UE și Georgia să obțină statutul de candidat. Dar este nevoie de un consens al celor 27 de membri UE în decembrie”, a mai scris Rikard Jozwiak.

Parlamentul European (PE) a cerut începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului 2023, după îndeplinirea celor nouă recomandări enunțate de Comisia Europeană. O rezoluție în acest sens a fost adoptată de Parlamentul European, cu 555 de voturi pentru, 49 împotrivă și 26 de abțineri.

La data de 23 iunie 2022 Consiliul European a votat pentru acordarea statutului de state candidate pentru aderare Republicii Moldova și Ucrainei.

Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button