fbpx

Comisia a decis! Transportul public din Chișinău va activa în regim normal de luni până vineri

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis astăzi ca transportul public din capitală să nu fie restricționat pe timpul săptămânii, de luni până vineri, ci să activeze în regim normal. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței, după ce primarul general Ion Ceban a solicitat revizuirea restricționării întreprinse la recomandările epidemiologilor și Comisiei Naționale de Sănătate Publică.

„Amintesc că specialiștii și grupul de lucru, care au monitorizat ieri situația în teren, au constat că fluxul de oameni este mult mai mare în stațiile de așteptare și în transport, în cazul în care activitatea acestuia este sistată timp de câteva ore.

Declar că vom asigura în continuare capitala, pe tot parcursul zilei, cu tot efectivul de transport de care dispunem, astfel ca să nu fie încărcătura mare a unităților de transport”, a scris edilul capitalei pe pagina sa de Facebook.

Chiar dacă de luni până vineri transportul va circula în regim normal, acesta în continuare va fi sistat în weekend.

„Sâmbătă și duminică, acesta va fi sistat deocamdată, dar vom veni cu o propunere către Comisia Națională pentru a revedea posibilitatea ca acesta să activeze în regim normal pe tot parcursul săptămânii”, a mai declarat Ion Ceban.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova, în cadrul unei ședințe, a venit cu recomandarea ca transportul public din Chișinău și Bălți să funcționeze după un regim special, asta după ce – săptămâna trecută – numărul de cazuri COVID-19 a crescut brusc, îndeosebi în capitală.

Articole asemănătoare

Back to top button