fbpx

Coloană de tehnică militară din R. Moldova se îndreaptă spre România. Ce spune Ministerul Apărării

Un contingent al Armatei Naţionale participă, în perioada 29 mai — 9 iunie curent, la exercițiul multinațional „Saber Guardian 2023” (SG23), care face parte din complexul de exerciții „Defender Europe 23”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„SG23” este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu” din cadrul Statului Major al Apărării, Armata României.

„Saber Guardian 2023” este un exerciţiu în teren, care are ca obiectiv creșterea interoperabilității la nivel comun și multinațional cu forțele armate ale statelor aliate și partenere. Antrenamentele se desfăşoară concomitent în poligoanele militare din județele Constanța, Ialomița, Brașov, Galați, Brăila și Tulcea, din România.

În acest an, contingentul de militari ai Brigăzii de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” se va deplasa la locul de instruire în România cu unități de tehnică militară din dotarea Armatei Naționale. Militarii moldoveni se vor antrena la Centrul de instruire Smârdan din județul Galați, România.

De notat că la „SG 23” participă circa 10 000 de militari din 13 țări aliate și partenere — Albania, Bulgaria, Italia, Franța, Grecia, Macedonia de Nord, România, Republica Moldova, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Polonia, Portugalia și Țările de Jos.

Exerciţiul „Saber Guardian” se desfăşoară în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru anul 2023.

Militarii Armatei Naționale participă la exercițiul „Saber Guardian” din anul 2013.

Articole asemănătoare

Back to top button