fbpx

Cine vine după Șor? Următorul pretendent pentru fotoliul din Parlament

După ce Ilan Șor a rămas fără mandatul de deputat, parlamentul votând joi, 27 aprilie, o hotărâre în acest sens, un mandat de deputat în Parlament, care aparține Partidului Șor, a fost declarat vacant. Acesta va fi preluat ulterior de un candidat supleant.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit listei de candidați a Partidului „Șor” pentru alegerile parlamentare din 2021, următorul pretendent pentru fotoliul din Parlament este Vladimir Vitiuc, ex-deputat. În cazul în care el refuză, următorul candidat este ex-deputata Violeta Ivanov, care e urmată de fostul deputat Sergiu Sîrbu.

Menționăm că Partidul Șor a anunțat că va contesta imediat la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului: „Acest act contravine flagrant principiilor unui mandat reprezentativ și sfidează alegerea poporului. Acest caz va fi un test pentru respectul statului de drept în Republica Moldova”.

Amintim că, în iulie 2019, Șor a fost dat în căutare internaţională, după ce Procuratura Anticorupţie a declarat că acesta a părăsit ilegal teritoriul ţării.

În anul 2022, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

În data de 13 aprilie 2023, Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”. De asemenea, au fost confiscate în favoarea statului bunuri ale oligarhului în valoare de 5 miliarde de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button