fbpx

Cine a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2023 la Gala FIFA „The Best”

Lionel Messi (36 de ani) a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2023 în cadrul Galei „The Best”, organizată de FIFA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rezultatul este o mare surpriză, având în vedere că în stabilirea clasamentului s-au luat în calcul performanțele din anul calendaristic 2023, în care Lionel Messi a câștigat doar titlul cu PSG, iar de la jumătatea anului s-a mutat la Inter Miami.

Lionel Messi a fost în „finala” pentru trofeul din Gala FIFA cu Erling Haaland, care a câștigat UEFA Champions League, Premier League și Cupa Angliei cu Manchester City și era mare favorit, și cu Kylian Mbappe, fostul său coleg de la PSG, scrie digisport.ro.

Lionel Messi și Erling Haaland au avut același număr de puncte în anchetă, 48, dar argentinianul a fost desemnat câștigător pentru că a avut mai multe voturi din partea căpitanilor echipelor naționale, care au o pondere mai mare în stabilirea rezultatului final.

Kylian Mbappe a încheiat podiumul, cu 35 de puncte.

Niciun finalist nu a fost la gala FIFA „The Best”

Niciunul dintre cei trei fotbaliști cu șanse la câștigarea trofeului nu a fost prezent la gală!

Thierry Henry, prezentatorul evenimentului, a ridicat trofeul în mod simbolic după ce i-a citit numele lui Lionel Messi.

Articole asemănătoare

Back to top button