fbpx

China a fost dată în judecată în SUA din cauza pandemiei: „Trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut”

Două cabinete influente de avocatură din Statele Unite ale Americii și-au unit forțele pentru a câștiga un proces înaintat Chinei. Aceștia acuză țara pentru pandemia creată în lume și cer să plătească pagubele contribuabililor şi oamenilor de afaceri americani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba de Lucas-Compton şi The Berman Law Group. Cele două societăţi vor ca Beijing să fie găsit vinovat pentru pierderile suferite, învinuind țara că a acţionat lent şi neglijent în prima fază de răspândire a coronavirusului.

„China trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut”, a declarat The Bergman Law Group. Deși aceștia nu spun despre ce sumă de despăgubire este vorba, presa americană o estimează la şase trilioane de dolari. Cert e că procesul ar putea fi unul destul de lung.

Pe lângă asta, însă, cele două țări se împart în replici și la alt capitol – pe tema denumirii şi originii coronavirusului. Beijingul critică faptul că preşedintele american Donald Trump îi spune „virusul chinezesc” şi nu SARS-CoV-2, aşa cum l-a numit Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Mai mult, autoritățile din China cred în teoria potrivit căreia virusul a fost conceput într-un laborator militar american şi a circulat iniţial în Italia, apoi în China. Amintim că, momentan, se cunoaște că noul coronavirus ar fi pornit dintr-o piaţă de peşte din oraşul Wuhan, China, transmite adevarul.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button