fbpx

Cel mai mare avion din lume a depășit un nou record: Ce a reușit Stratolaunch Roc

Cum decolează chestia asta? Cel mai mare avion din lume a urcat pe cer pentru a dovedi că o anvergură de 117 metri nu îl împiedică să parcurgă distanțe, după ce a doborât încă un record mondial zburând timp de șase ore consecutive.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Roc de la Stratolaunch, un vehicul de lansare pentru aeronave hipersonice și în prezent cel mai mare avion din lume, a finalizat un zbor de șase ore deasupra deșertului Mojave din California înainte de a ateriza înapoi pe același aeroport, care este cel mai lung zbor reușit din toate testele.

Alimentat de șase motoare și, în esență, de dimensiunea a două avioane comerciale atașate la o aripă, Roc este un banc de testare care va fi folosit pentru lansarea tehnologiei actuale de ultimă oră a Stratolaunch, vehiculul hipersonic Talon. Folosit pentru a testa condițiile hipersonice în scenarii reale, Talon se presupune că va fi folosit pentru proiectarea următoarei generații de avioane și rachete hipersonice, scrie Playtech.

Avioane și rachete hypersonice

Acesta este acum al nouălea zbor al lui Roc, care precede testele de lansare Talon-A care ar putea avea loc mai târziu în acest an.

„Evaluarea amănunțită a condițiilor de lansare va furniza date pentru a reduce riscurile și pentru a asigura o eliberare curată și sigură a Talon-A în timpul testelor viitoare”, a declarat CEO-ul și președintele Zachary Krevor într-o declarație pentru Space.com.

„Suntem încântați de ceea ce urmează în acest an, deoarece aducem online serviciul nostru de testare hipersonică de zbor pentru clienții noștri și pentru națiune.”

În timp ce Antonov-225 „Mriya”, care a pierit tragic în timpul invaziei ruse a Ucrainei, a fost din punct de vedere tehnic cel mai mare avion construit vreodată (folosind dimensiunile totale ale avionului, inclusiv greutatea și lungimea fuselajului), Roc – numit după legendara pasăre de pradă în mitologia Orientului Mijlociu – demolează absolut toată concurența când vine vorba de anvergura aripilor. Roc are o anvergură de 117 metri, adică lungimea unui teren de fotbal, așa că este cu adevărat remarcabil că acest avion poate chiar zbura.

Articole asemănătoare

Back to top button